Міністерство охорони здоров’я      Рівненська міська рада      Новини      Медіа                                        

ЕЛЕКТРОННА ОХОРОНА ЗДОРОВ`Я

Поліпшення охорони здоровя на службі у людей

Збалансована вечеря для школярів та дошкільнят: поради від лікаря-педіатра

Вечеря – це фінальний прийом їжі, але не менш важливий, ніж сніданок чи обід. Систематичне переїдання чи шкідлива їжа на вечерю можуть негативно вплинути на вагу дитини, самопочуття перед сном та роботу шлунково-кишкового тракту.

Саме на вечерю припадає близько 20% калорій від усієї денної норми (2500-3000 калорій). 

Як зазначає лікар-педіатр КНП «ЦПМСД «Ювілейний» РМР Шеремет Лариса Василівна, планувати вечірнє меню потрібно на основі того, що їла дитина упродовж дня. Рекомендовано, щоб основна страва на вечерю не була такою ж, як на обід, щоб урізноманітнити раціон. 

Приклад збалансованої вечері для дитини:

  • Тушкована картопля з курячим м‘ясом – 200 г,
  • Булочка – 30 г,
  • Масло – 15 г,
  • Чай – 180 мл.

Лікар-педіатр наголошує, що є інгредієнти, які не рекомендовано додавати до дитячого раціону:

  • кава,
  • копченості,
  • екзотичні приправи та фрукти (краще обирати локальні продукти),
  • велика кількість часнику та перцю.

Читайте також

Щорічно у квітні світ відзначає День обізнаності про стрес. Із цієї нагоди у Рівному на базі ДП "Рівненський обласний центр контролю та профілактики х..
Миття рук – один із найдоступніших і найпростіших способів захисту дитини від багатьох хвороб, адже через контакт з руками поширюється більшість..
2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про аутизм! Сьогодні весь світ підтримує людей з аутизмом та їхні родини, привертаючи увагу до в..
Підписатись