Міністерство охорони здоров’я      Рівненська міська рада      Новини      Медіа                                        

ЕЛЕКТРОННА ОХОРОНА ЗДОРОВ`Я

Поліпшення охорони здоровя на службі у людей

Захворюваність на грип та ГРЗ в м. Рівному за тиждень (17.11. - 23.11.2017)

Щорічно з настанням холодів та погіршенням погодніх умов збільшується кількість осіб, які звертаються до лікарів зі скаргами на простудні захворювання.  

Так до закладів охорони здоров*я міста Рівного з 17.11. по 23.11.2017 зі скаргами на ГРВІ та грип звернулось 1269 осіб, з них 969 діти до 17 років включно. Показник захворюваності серед жителів міста на 100 тис.населення становить 520,2.

Нагадаємо, що найкращим методом профілактики грипу є щеплення. Протягом жовтня-листопада станом на 23.11.2017року 2017 року вакцинувались від грипу 306 осіб, з яких 146 медичні працівники та 129 діти. Вакцини, які були використані для проведення вакцинації - Ваксігрип та Джісі-Флю.

Для профілактики грипу:

Крім вакцинації, варто також вести здоровий спосіб життя і дотримуватися простих порад, щоб уникнути хвороби:

1. Якщо ви захворіли – візьміть лікарняний і сидіть вдома. Грип швидко передається, тому так званий "трудовий героїзм" (коли ви хворі йдете на роботу) лише сприятиме поширенню інфекції.

2. Уникайте близького контакту з людьми, в яких застуда, нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію з іншими людьми, щоб вберегти їх від хвороби.

Читайте також: Морська риба допоможе одужати від грипу, – лікар

3. Прикривайте серветкою ніс та рот під час кашлю та чхання – це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.

4. Часто мийте руки, це допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.

5. Намагайтеся не торкатися обличчя, адже на руках є дуже багато мікробів. А торкаючись руками обличчя, ви збільшуєте шанси мікробів потрапити в організм через очі, рот та ніс.

6. Провітрюйте та дезинфікуйте приміщення та поверхні до яких часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

7. Привчіть себе до корисних звичок. Будьте фізично активними, уникайте стресу, висипайтеся, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею


Підписатись